15 d’octubre 2007

Crònica de la Buchmesse

Resumiré en tres paraules la Fira de Frankfurt: Fred, gent, grandiositat.
Només han estat dos dies, però tan intensos que sembla que s'hagin tripliCAT :)!

...El dissabte el vam dedicar a veure la ciutat (doncs erem tres persones, de les quals dos no hi havien estat mai). Vam trobar moltes llibrereries amb llibres d'autors catalans, i fins i tot ens vam atrevir a fer recomanacions...: Si algún cop heu estat a Frankfurt, potser coneixeu una llibreria de 4 pisos que hi ha al carrer principal (Zeil). Bé, allà hi havia un apartat especial dedicat als llibres/autors catalns, i ens vam trobar una dona dubtosa que no sabia quins llibres escollir... doncs bé, nosaltres (amb el nostre anglès rudimentari) li vam fer algunes recomanacions, i crec q va quedar força convençuda... [Rodoreda is good, yes yes,...]

Diumenge ja el vam dedicar a la Fira. Era... com dir-ho, enorme. Cada pavelló es triplicava formant passadissos infinits! No crec que amb un dia es pugui veure tot!

Hi havia, entre molts altres espais, dues zones diferenciades: Una que és la part professional (editorials, llibres en diferents idiomes...) i l'altre, més de caire comercial (llibres bàsicament en alemany intentant captar als lectors alemanys). A vegades ens deixavem emportar pel que vèiem i dubtàvem de si realment estàvem a la Fira del llibre de Frankfurt o si ens haviem teletransportat al Saló del Manga...


I per altra part, la zona dedicada a la Cultura Catalana (hi havia un pavelló tot per la cultura catalana, i a la resta de fira, també hi havien espais petits). Editorials, llibres, cultura i turisme! (que sàpiguen tots els alemanys que Lloret de Mar no és el lloc més adecuat per comprar ninotets de sevillanes i toreros ¬¬U)

La decoració del palau català estava feta de plataformes, com una mena de llibres, penjats del sostre. No es van deixar ningú... Escriptors, lletres singulars (ç, l·l, ny...), personatges catalans de renom nacional i internacional...:


Sigui com sigui, el català, els catalans, la nostra cultura i la nostra nació, es van fer un lloc entre l'Alemanya i els alemanys!

-------------



Pd.

Foto: Jo intentant combatir el fred i la son al aeroport de Frankfurt Hahn! ;P

He penjat algunes fotos al FLICKR (de moment 5)

1 comentari:

Jaume Julià ha dit...

Resumiré en tres paraules la Fira de Frankfurt: Fred, gent, grandiositat.

be, el que un s´espera d´alemanya...
jo també tenc enveja sana, (i no tan sana xDD)