13 de gener 2008

Biblioteca SalaBorsa (Bologna)

Hi ha dies en els quals trobo molt a faltar la meva vida com a estudiant erasmus (Viterbo, Itàlia, 2006). Sobretot ara, en época d'exàmens! ... Primer perquè allà els exàmens eren... "lleugerament" diferents, i segon perquè a mi el MARC21 no m'apasiona i quan porto bastants minuts mirant-lo, m'agobio i he de fer altres coses. Per exemple, mirar fotos!
Així doncs he estat recordant coses com quan un monstre de pedra em va voler menjar, o quan vaig voler ser per un dia Fernando Alonso (si, omitiu comentaris, gràcies xD!).
.
I mirant mirant he trobat fotos de la Biblioteca de Bologna. Personalment em va encantar! L'edifici és gran i antic (hi ha una biblioteca i una libreria) i està construit a sobre d'unes ruïnes. Per no perdre la memòria històrica, el terra de la planta baixa (de l'espai entre la biblioteca i la llibreria) està fet de vidre transparent per on es veuen les antigues pedres. No sé si s'aprecia gaire bé...:
.
.
I aquí us deixo amb una foto del interior:

.
Bé a mi el que em va agradar més va ser la part infantil, perque a part del fons del qual disposaven (força ampli i variat), la decoració "estava molt currada". Hi ha unes butaquetes "súper mones" -m'estic lluïnt amb els adjectius avui-, i les parets estan pintades amb diverses il·lustracions:
.

El personal va ser molt amable i ens va donar tota mena de tríptics i guies de lectura.
I bé, ja només em queda recomanar-vos que li doneu un cop d'ull a la pàgina web. És molt completa i està ben estructurada.


*feliços exàmens (per als que en tingueu!)*

5 comentaris:

Pilar ha dit...

oh, una biblioteca a la bolognesa!

la sala infantil MooOOola, sobretot el kkwet! (el nen al columpio que sembla que tingui algo clavat als ulls dóna una mica de yuyu, sobretot pels nens, potser allà són més gores, que tb MooOOola)

fins dijous!

Pilar

Eli Ramirez. ha dit...

jajajaj es que els nens bolognesos són diferents! ells no tenen por de res...
Jo em quedo amb els sofàs. Els trobo super xulos jajaja. M'agradria tenir-los a casa meva! :D

I has vist els nino que sembla un cacahuet? n'hi havia varis, de varis colors.. ajjajaaj eren més cucus

Irisibula ha dit...

oh, quina enveja, em moro de ganes de viatjar-hi...

Eli Ramirez. ha dit...

Doncs ara amb ryanair i els viatges low-cost no hi ha excusa per escapar-se un cap de setmana :)!

Nuno Marçal ha dit...

Bonitas imágenes!

te invito a visitar my blogue!

http://opapalagui.blogspot.com

Saludos Bibliotecários Lusos

Nuno Marçal
Bibliotecário-Ambulante