17 de juny 2007

A Frankfurt es parlarà català



Cada any a Frankfurt es celebra la Fira del Llibre més gran i més important del món, i cada any trien a un país convidat perquè tot giri al seu voltant. Si algun cop heu estat a Frankfurt durant la temporada de la Fira (principis d'Octubre), veureu que és del tot cert. Per exemple, aquesta última edició el país convidat va ser la Índia, i es notava! Donava la casualitat que jo aquells dies era per Frankfurt (fent unes pràctiques a la Biblioteca Catalana) i una companya de feina treballava de professora d'espanyol a un col·legi, i em va dir que havia vingut un grup de nens de la India a fer una obra de teatre. Aquest any, per primera vegada, no hi ha país convidat sinó cultura convidada: LA CULTURA CATALANA.

Q curiós, aquest any hi aniran nens catalans a fer teatre? També hi havia una mena de Corte Inglés (presents a tota Alemanya) i els aparadors (de les sucursals de Frankfurt) estaven decorats al estil indi. Posaran aquest any a gent ballant sardanes? Donaran pà amb tomàquet a l'entrada? la veritat és que Frankfurt "s'ho curra", ja que fa poc la ciutat va celebrar "la setmana gallega"!

Però la polèmica de tot això ha estat amb quins autors havien d'anar i quins no. I al final, autors catalans però que escriuen en castellà, no hi aniran (exemple, C.Ruíz Zafón). S'ha dit que se'ls va convidar igual que els altres, i que ells van rebutjar-ho a favor dels que si escriuen en català. Tot plegat un embolic. Però la desició ja ha estat presa, i a Frankfurt es parlarà català. A mi al començament no m'acabava de fer el pes aquesta desició, perquè encara que una persona escrigui en castellà, pot ser català i sentir-se català, no? Però desprès de sentir-ne molt a parlar, veig més clar que s'ha fet el més correcte, i que coi, totes les coses injustes del món tenen grups que ho defensin.. en canvi Catalunya,, nomès ens té a nosaltres!


Frankfurt us espera, de 10-14 octubre.

1 comentari:

Pilar ha dit...

i organitzar biblio sortida??

(uf, jo tinc un casament però si feu fotos i mho expliqueu ja estarà)

jeje

volia fer un comentari més serios però documentació científica em té que no puc més