19 de maig 2007

Foment de la recerca entre els mes petits

A les biblioteques escolars (i suposem que a les altres també) han arribat una sèrie de llibres relacionats amb la recerca. Es tracta de la col·lecció de llibres "Els contes de la Laura i en Joan", editats per la Generalitat.


Col·lecció Recerca Directa


Es tracta de 5 contes de diferents disciplines científiques (medicina, informàtica, pedagogia, biologia i arqueologia) destinats a nens i nenes de 6 a 10 anys, que aporten, a més, altres continguts relacionats amb l'educació en valors i que es podran trobar a les escoles i biblioteques o se'n podrà consultar la versió multimèdia!

Narren les aventures de dos infants, la Laura i en Joan, que gràcies als poders màgics que tenen poden fer recerca i passar-s'ho d'allò més bé.

I no només parlen de la recerca i l'educació en valors, sinó que també es parla dels hàbits alimentaris, educuació vial... Són molt complets i molt actuals.
A part de la versió en paper, a la web hi podeu trobar la versió pdf i una versió multimèdia molt dinàmica:



Els títols de moment publicats són:

- La Laura i en Joan viatgen a Moçambic (medicina)

- La Laura i en Joan salven el Marenostrum (informàtica)

- La Laura i en Joan investiguen la pissarra digital (pedagogia)

- La Laura i en Joan es capbussen a les Illes Medes (biologia)

- La Laura i en Joan descobreixen el món dels ilergets (arqueologia)

Aviam si n'editen més, perquè la iniciativa és molt bona però s'han deixat moltes professions de les quals se'n podria extreure molt de suc.

Com a punt en contra es podria dir que són molt-molt bàsics (però clar, va destinat a un públic concret, q són els nens d'entre 6 i 10 anys), i els nens protagonistes són una mica repel·lents ;)

2 comentaris:

Pilar ha dit...

jo, per la meva part de lectora compulsiva, aquest tipus de llibres em deixaven molt mal sabor de boca en aquelles llunyanes edats en els que te'ls recomenaven...

jo no volia llibres educatius, jo preferia llibres que fessin somiar. què millor que els "cinco" o "los siete secretos"...

per cert l'últim títol em recorda a un magnífic llibre d'en Sebastià Sorribes viatge al país dels Lacets... boníxim

Eli Ramirez. ha dit...

Viatge al país dels Lacets... mmm... oi que desprès en van fer uns dibuixos pel K3? "Els lacets", crec.

Jo també he sigut una nena més o menys lectora i també he disfrutat molt de molts llibres. I si, potser són millors els que fan somiar i pensar en nous mons i noves aventures... però també m'agraden aquests llibres més educatius, perquè s'aprenen coses noves.

És com EL MÓN D'EN BEAKMAN! programa super educatiu donde los hayan! :)