03 de desembre 2007

Les noves tecnologies

Hi ha dies que arribo aviat a casa i em dedico a llegir (i mirar) blogs. Potser és com qui seu al sofà i va fent zapping... canal viajar, canal cocina... O perquè no, com llegir revistes. Està clar que en aquests últims 2-3 anys els blogs s'han convertit en una eina informativa interessant i útil: és fàcil d'actualitzar i integra diferents recursos. I n'hi ha de totes les temàtiques que et puguis imaginar.
.
L'altre dia estava mirant el blog diariodelviajero, on parlaven (dins l'apartat de gadgets de viaje), del llibre electrònic de Sony. Citaré les paraules que van utilitzar ells mateixos:
.
Algunas de sus prestaciones lo convierten en el aliado ideal de aquellos que no podemos poner un pie fuera de casa sin algo que leer. Ultra ligero (peso sólo unos 250 gramos) nos permite almacenar unos 160 libros de tamaño medio y podremos leer ininterrumpidamente hasta 7.500 páginas (con una sólo carga de batería).
El tacto del papel al pasar de página no podrá reproducirse jamás, pero tal vez, un libro digital pueda salvar muchos árboles.




Potser és cert que el tacte del llibre no es podrà reproduir mai (xD!) però jo aquest "llibre" el trobo força útil, i perquè no, ...m'agradaria tenir-ne un!

A més, no us heu fixat que cada cop hi ha més aparells i que cada cop més s'integren tots junts? Abans, a l'época dels primers mòvils (perque em sona tant llunyà???), només els utilitzavem per trucar, enviar missatges i jugar a la Serpiente. Oh, si, recordo el meu primer Nokia 5110!! Jo tenia 16 anys i va ser el primer que vaig comprar-me amb el meu primer sou legal :D


I anys més tard, una càmara de fotos digital, de 2 mpx (era tan emocionant tenir les fotos al ordinador directament!) i molt més endevant, l'mp3 (si, vaig trigar una mica més a tenir-ne), i pel mig, la Nintendo DS. I bé, ara tinc un mòbil que té una càmara integrada de 2mpx, jocs amb gràfics bastant bons, hi puc veure pelis, hi puc escoltar música, la ràdio, puc gravar videos i fins i tot conectar-me a internet. I tot per 20 euros. Fa ràbia i tot, no? Perquè els preus varien tant? Si avui em compro un mp3 d'1GB em costa 30 euros... d'aqui res em pot costar 10 perquè els que valen 30 són de 4GB!.

Però tornem al llibre digital que iniciava el post. Crec que s'hi pot incorporar música. I ben mirat, segurament també s'hi podrien veure videos (com un dvd portàtil, vaja). No? Si té lector de targetes.... [tornem a la eterna integració...!!!]

Tot i això, espero que les biblioteques del futur no siguin locals amb ranures per a targetes de memòria per a poder posar-hi els documents que desitgis...

Que vagi bé el pont! (Jo piro a Praga!!! :D)

7 comentaris:

Pilar ha dit...

molt ha d'avançar la tecnologia per a millorar la comoditat d'un llibre, còmode per l'ull, de format, i pot duur punts de llibre!

sobre la integració... doncs formes de fer més atractiva la tecnologia

i sobre el preu... sí, fa ràbia

que vagi bé el pont, que vagi bé Praga!!!!

Eli Ramirez. ha dit...

Gràcies :)

ostres, tens raó amb lo dels punts de llibre! OOhh OOOH! estic fent una col·lecció que aviat caurà en la decadència!!!!

Pilar ha dit...

i ja els conserves bé???? mira, que poden esdevenir un símbol de una anterior cultura on no hi havia tanta tecnologia i més lectura XD

Eli Ramirez. ha dit...

sis siissi els conservo perfectíssimament! caixetes a mida allunyades de rius, centrals nuclears, fàbriques, boscos, camps, ... XDD

Anònim ha dit...

Lo mes interessant del llibre electrònic de Sony, es que a diferència dels altres, fa servir la anomenada tinta electrònica (e-link), que no emet llum artificial per a la visualització de la pantalla, i per tant no fa mal als ulls. A més es pot mirar des de qualsevol angle i a vista pareix un llibre normal. Degut a això em sembla que no es podran veure vídeos ni res d’això. L’altre gran inconvenient es el preu, que de moment crec que es d’uns 600 a 700€, a veure si aquesta oscil•lació dels preus que comentes afecta també a aquest aparell.

Per cert, quina passada el 5110, això si que era un mòbil in no els d’ara, jo tinc un que encara funciona. Ostres¡¡, estic xerrant com un vell jeje, salutacions.

Eli Ramirez. ha dit...

Degut a això em sembla que no es podran veure vídeos ni res d’això

vaja....! ;)

jajaj si, el 5110 era un bon mòbil.. em va durar bastant (fins i tot els dos que van venir desprès mai el van sobrepasar jaja) Crec q el segon q vaig tenir era el 3210, i li fallava moltíssima la bateria crec...

Jaume Julià ha dit...

Sí, el meu Nokia 5110 encara funciona també. El vaig canviar cansat de què tothom se´n fotés...
Toni, la pantalla serà collonuda probablement però em quedo amb els llibres de sempre!!! Digue´m antic xDDD