02 de setembre 2007

Llibres de tota una generació

Hi ha llibres infantils vells i desfasats. Sobretot els de coneixements! Però són llibres que formen part de la nostra memòria, llibres amb els quals la generació naranjito ha crescut i ha après!

Navegant per internet he trobat una web que es dedica a escanejar aquests llibres: Para que no se olviden. Aqui els llibres estan organitzats per editorials, desprès per col·leccions i finalment ja escanejen pàgina per pàgina.

Jo recordo especialment els de la col·lecció "COMO HACER". El meu cosí quan va crèixer me'n va regalar varis (els llibres són del 75. Jo sóc més jove! vaig començar a viure amb informació desfasada ¬¬ ...). Sobretot n'hi havia un que m'agradava moltíssim: "Como hacer baterías e imanes". Suposo que avui en dia tindria un títol semblant a "com hacer baterias ecológicas para tu móvil o mp3". I potser els que abans s'anomenaven "como hacer de espía", ara es diria "como hacer de hacker".


Potser d'aqui poc alguna editorial com Parramón (dic aquesta perquè és la primera que se m'ha acudit quan he pensat en llibres infantils de coneixement) treu alguna col·lecció amb llibres tan suggerents com:

- Crea tu primer fotolog
- Publica tu primer blog de forma segura. Incluye guía para padres.
- Divertidos juegos y cadenas para mandar por e-mail


Qui sap.


El que si que crec és que aquesta web ha d'augmentar els continguts i oferir també llibres de text. Els antics Santillana, Edebé i Barcanova de principis dels 90'... A mi em faria gràcia veure'n alguns, perquè la majoria els tenia fets malbé i els vaig tirar (si, horror, no sabia preservar ni conservar jajaja). Ala, n'hi havia un de lectures que explicava diferents històries i una era d'una oreneta que volava buscant no se qué...



2 comentaris:

tremole_group ha dit...

Quina gracia, aquests llibres de "Como hacer" també els tinc, herència del meu germà.

De petit m'agradaven molt, sobretot el de fer avions de paper, disfrutava com un enano!

Molt bona la pàgina web, quins records!

Joan

Pilar ha dit...

oh!,

jo tenia (i tinc, que jo de preservació i conservació el tinc, em falta la esporgada)la col·lecció de CÓMO FUNCIONA... i t'ensenyava a fer un telèfon amb dos yougurts, viam com ho fan ara per fer un mòbil.