29 d’octubre 2007

[25]

No tinc per costum fer això, però avui dedico el blog als meus amics de Biblioteconomia!!!.

Avui ha estat el meu aniversari (25 anys) i s'ho han currat moltíssim!
Tot ha començat a primera hora (OCL, de la qual cada cop m'hi entenc menys), quan he trobat un missatge a la meva taquilla. El missatge em duia fins al mural dels estudiants, després a la biblioteca, tot seguit al bar Kraff i finalment a la nostra aula 022! Allà m'he trobat amb una caixeta -que tenia certa forma de caixa on guardar fitxetes catalogràfiques antigues -, plena de carmels, punts de llibre i moltes coses més.

I per si això no haguès estat prou, al migdia he tingut un pastís d'aniversari!! Tot de xocolata i amb espelmetes per bufar :__) M'he emocionat!

I tot i que aquestes poques paraules en aquest blog no serveixin per mostrar lo moooooolt agraïda que estic amb ells, he de dir-ho!: ...m'he emocionat! M'heu fet passar un gran dia! Sé que a vegades sóc borde! i rara! i antisocial! i moltes coses més! però us estimuuuuuuuuu!






28 d’octubre 2007

E-learning i Second Life


Sempre m'havia fet gràcia això dels crèdits virtuals en línia però no ha sigut fins aquest curs que m'he decidit a matricular-me'n en un... Doncs bé, de totes les opcions posibles em va fer més gràcia aquest: "Second Life: Noves formes d'aprendre i relacionar-se"

Si bé és cert que vaig registrar-me ja fa alguns mesos a la comunitat online, també és cert que la tenia abandonada i que feia molt que no hi entrava. Però avui he tingut que fer la meva primera activitat del crèdit: opinar sobre l'e-learning, avantatges i inconvenients dels crèdits virtuals en línia (els pròxims moduls ja s'entra més en matèria SL) i m'han fet venir ganes de tornar a passejar-me per la meva segona vida.

El primer que he fet és canviar la meva imatge (fins ara, la d'una noia més o menys normal) i un cop he tingut l'aparença més friki que he trobat, he anat a donar un tomb.

* Primer he anat al espai virtual on es desenvoluparan pròximament algunes activitats del crèdit (vaja, això he llegit a un fòrum):


(si, aquest Optimus Prime que veieu, sóc jo ;D) (atenció al detall: Un R2-D2 i un lemming!!!)


Pel que he vist, hi ha una taula per a que ens reunim.... (o potser no, però és ben còmode jeje)



Em sembla molt bona idea aquesta iniciativa, la veritat. No em faig a l'idea de que algun dia potser les activitats acadèmiques presencials s'extingexin per a donar pas a les virtuals, però combinar unes i altres em sembla divertit. A part, és útil: cada cop és més difícil assegurar una presencialitat i establir uns horaris. Amb cursos virtuals, el temps te'l marques tu.

I tot i que encara falti molt per fer, és evident que el món ha canviat en pocs anys (10 anys?). Mirem els nens d'avui en dia quan surten de l'escola... que diuen? "Fes els deures i desprès abans de sopar ens conectem al messenger i ho comentem..." (...) A mi la veritat és que se'm fa molt raro, i això que no sóc gaire gran (¬_¬). Recordo quan tenia que buscar algunes informacions per fer els deures... ho mirava en una enciclopèdia (que ara que hi penso, està mega-ultra-desfasada i encara segueix al prestatge ocupant espai) i ho copiava! No feia copiar-pegar... ho copiava a mà! (quin pal, no?) :D

Bé, deixo d'escriure que això ja m'està quedant força llarg i desprès només llegiu fins a la meitat :P. Us poso una última imatge del que he fet avui:



26 d’octubre 2007

Una biblioteca infantil japonesa!


A la fantàstica i tradicional vila de Nara no només hi ha temples!



Ni només ferotges batalles entre temibles cèrvols

També hi ha biblioteques eper a infants!!!!




Una fotografia una mica clandestina, festa des del carrer, i on es pot veure un tren vermell molt maco, un rellotge del Doraemon, una taula on posa London Fiesta (?) i un petit cartell a dalt a l'esquerra on només arribo a entendre "N ga ra ". Però sobretot, comprovem que els gomets son, com la música, el llenguatge universal! M'encantaria fer de bibliotecari escolar al japó! Els nens serien ordenats, no voldrien internet tot el dia, ni mirarien només minijuegos, farien els deures sense molestar, ni cridarien ni res... quina enveja!

24 d’octubre 2007

Hola!



Sóc ben poc original i, a més, no parlaré de Biblioteconomia, però jo en sóc estudiant, per tant és força relatiu al tema!

Sóc l'Enric, el Tidusin, el Biblioboy, com preferiu. Fa temps que hauria d'estar aquí comentant les coses freaks que no tenen cabuda en el blog del dijous (Cada cop més institucional, però sense deixar de ser una mica gamberru!).

Ara fa un mes acabava el meu periple al Japó, on hi vaig anar amb l'Àlex, que té una fantàstica llibreria al costadet de la Sagrada Família:
Koreander Llibres. També té un blog!

Bé, m'ho vaig passar tant bé que no vull ni recordar-ho, que em poso tristot. Vaig intentar anar a la Biblioteca Nacional de Tokyo, pero no vam poder accedir perquè ja era massa tard (masses barris, pobles i ciutats per només 12 dies!), però és l'excusa millor per tornar-hi!

Tot i així, no vaig tornar amb les mans buides. Quan passi per casa penjaré una imatge força curiosa (bé, no es veu gaire, és des de fora, pero s'hi distingeixen les coses).

Bé, doncs aquí acaba la meva presentació. Espero que us agradi la foto i col·laborar més sovint!

15 d’octubre 2007

Crònica de la Buchmesse

Resumiré en tres paraules la Fira de Frankfurt: Fred, gent, grandiositat.
Només han estat dos dies, però tan intensos que sembla que s'hagin tripliCAT :)!

...El dissabte el vam dedicar a veure la ciutat (doncs erem tres persones, de les quals dos no hi havien estat mai). Vam trobar moltes llibrereries amb llibres d'autors catalans, i fins i tot ens vam atrevir a fer recomanacions...: Si algún cop heu estat a Frankfurt, potser coneixeu una llibreria de 4 pisos que hi ha al carrer principal (Zeil). Bé, allà hi havia un apartat especial dedicat als llibres/autors catalns, i ens vam trobar una dona dubtosa que no sabia quins llibres escollir... doncs bé, nosaltres (amb el nostre anglès rudimentari) li vam fer algunes recomanacions, i crec q va quedar força convençuda... [Rodoreda is good, yes yes,...]

Diumenge ja el vam dedicar a la Fira. Era... com dir-ho, enorme. Cada pavelló es triplicava formant passadissos infinits! No crec que amb un dia es pugui veure tot!

Hi havia, entre molts altres espais, dues zones diferenciades: Una que és la part professional (editorials, llibres en diferents idiomes...) i l'altre, més de caire comercial (llibres bàsicament en alemany intentant captar als lectors alemanys). A vegades ens deixavem emportar pel que vèiem i dubtàvem de si realment estàvem a la Fira del llibre de Frankfurt o si ens haviem teletransportat al Saló del Manga...


I per altra part, la zona dedicada a la Cultura Catalana (hi havia un pavelló tot per la cultura catalana, i a la resta de fira, també hi havien espais petits). Editorials, llibres, cultura i turisme! (que sàpiguen tots els alemanys que Lloret de Mar no és el lloc més adecuat per comprar ninotets de sevillanes i toreros ¬¬U)

La decoració del palau català estava feta de plataformes, com una mena de llibres, penjats del sostre. No es van deixar ningú... Escriptors, lletres singulars (ç, l·l, ny...), personatges catalans de renom nacional i internacional...:


Sigui com sigui, el català, els catalans, la nostra cultura i la nostra nació, es van fer un lloc entre l'Alemanya i els alemanys!

-------------



Pd.

Foto: Jo intentant combatir el fred i la son al aeroport de Frankfurt Hahn! ;P

He penjat algunes fotos al FLICKR (de moment 5)

12 d’octubre 2007

Frankfurt Buchmesse! Som-hi!

Avui és festa. No sé pas que es celebra....

El cas es que dos membres d'aquest blog, marxem cap a Frankfurt!
Visca Catalunya i la Cultura catalana!






07 d’octubre 2007

Curiositats!!

Sóc biblioerasmus una nova col·laboradora d’aquest blog. A partir d'avui participaré el blog del divendres, espero contribuir de la millor manera possible. Gràcies a tots aquells i aquelles que visiteu amb freqüència el blog.

Problemes d’espai a la biblioteca? Us falten carros perquè els usuaris deixin els llibres? Esteu preparant una exposició i la voleu fer amb cara i ulls per tot allò que un dia se’ns va explicar a l’assignatura de Preservació i Conservació i que ara no recordem si la pròpia facultat va aplicar en l’exposició dels 90 anys... no us perdeu les idees que s’expliquen a continuació, tan originals com inversemblants... (ara pensareu que no n’hi deu haver per tant...! )
A continuació us exposem algunes possibles respostes a aquests problemes habituals i sovint complicats de solucionar. Si us heu trobat amb algun d’aquests problemes o d’altres no dubteu a fer-nos arribar les vostres experiències.


L’entrada de la biblioteca té un caire desengelat... i voleu canviar la imatge... feu una “obra d’art” amb la participació dels usuaris... que portin llibres i acabeu fent entre tots una entrada amb consonància amb el vostre centre... podeu anar més enllà i utilitzar el “material no-llibre” (títol d’una optativa que cada any molta gent no pot fer perquè s’omple amb un plis-plas).
En aquest cas només es van utilitzar llibres, aproximadament uns 8.000.




Us heu fixat com s’exposen els llibres? Sovint sense massa miraments ja sigui per manca de recursos materials i/o econòmics o simplement perquè desconeixem com fer-ho. Hi ha diferents maneres de fabricar el bressol, la primera segurament és més casolana (com es pot veure a la foto), i l’altre com podeu veure aquest enllaç http://www.artesdellibro.com/2007/02/fabricacion_de_una_cuna_para_p.php tot i que és per perforar quaderns és pot aplicar, canviant les mides (en funció del llibre) perquè serveixi de suport i no es malmeti el llibre.




En aquest cas la foto parla per si sola... aquell carro típic que trobem a gran part dels supermercats doncs... també es pot trobar a la biblioteca...





Un altre aspecte que no sempre és possible, per les característiques arquitectòniques, i que també, altre cop ens remetem a l’assignatura de Preservació i Conservació, amb la importància que a les biblioteques l’entrada i la sortida estiguin diferenciades i no en el mateix camí. L’entrada i la sortida, estan correctament senyalitzades, però es tal el control, que per accedir a la biblioteca et demanen que deixis el carnet, principalment ho fan, segons van explicar-me, perquè quant tanquen la biblioteca s’asseguren d’aquesta manera que no s’hi queda ningú “a passar-hi la nit”.


Per acabar, comentar el que s’està implantant en algunes biblioteques catalanes, (ja tocava parlar de les de casa..., ja que els anteriors casos els hem trobat fora del territori català...), sovint quan decideixes emportar-te un llibre t’has d’esperar ja que hi ha cua -(segons a quina hora, semblen les del supermercat, mantenint les distàncies)-, doncs bé, per tal que l’usuari no s’hagi d’esperar tant, s’han inventat unes màquines en que pots realitzar tu mateix el préstec tot i que sinó ho tinc mal entès no és pot utilitzar amb tots els documents... ens sap greu però no disposem de cap imatge... per mostrar aquest avenç que potser ens farà perdre llocs de treball...?!?!

06 d’octubre 2007

El cazador de estrellas

Avui dedico el blog al curtmetratge "El Cazador de estrellas", dirigit pel meu millor amic :)

(tràiler):





Es tracta d'un curt d'animació en STOP MOTION que es va realitzar a l'EMAV com a treball de final de curs. Doncs bé, tan maco és el curt (i jo que me'l miro amb bons ulls, jeje), que l'han seleccionat per ser projectat a Sitges, dins la secció oficial Nova Autoria (Curts de gent jove estudiant). Premis als que opta : millor direcció/realització, millor banda sonora, millor guió.


La projecció será el dissabte 6 d'octubre (demà) al cinema PRADO (sitges) a les 17:00 i la entrada es gratuita. Es projecten 7 curts i uns documentals.
.
Més informació:
(Molta sort Uri!!!)

05 d’octubre 2007

LIBER 2007

Aquests dies s'està celebrant a Barcelona la fira del LIBER (25ena Fira Internacional del llibre). Enguany (si no recordo malament) s'ha optat per una opció acreditativa diferent: Si us volieu pre-acreditar, podieu fer-ho des de la web, completament gratuït, fins el 2 d'Octubre. Ara bé, si ho volieu fer durant el transcurs de la Fira, el preu era de 20 euros.


Curiós.



Forces stands i molts interessos per el mig. El de sempre suposo! De totes maneres vull dedicar-li dos línies a una il·lustradora anònima que anava ensenyant els seus dibuixos a diferents editorials per aviam si tenia sort... Eren molt macos! Tan de bo tingui sort...!!

Bé, jo el que volia amb aquesta entrada era mostrar-vos alguns dels objectes que m'he emportat del Liber...

1. Samarreta "Plan Fomento de la Lectura". Talla S (bé, almenys és la meva!).


2. Samarreta màgica: La poses dins l'aiguà i voilà! ja tens una samarreta. Bé, de fet a la foto no està la samarreta passada per aigua, sinó tal com surt si la desemboliques i l'estires...(XXL aquest cop...)

.

.

3. La llanterna per llegir llibres a la nit! Sens dubte, el que m'ha fet més gràcia!

.

.

I punts de llibre... que mica en mica s'ompla la pica i ja vaig pels 2.200 :D

02 d’octubre 2007

20th Century Boys

Ja feia molt, moooolt de temps que un "manga" (còmic japonès) no m'atreia tant en un primer volum com ho ha fet aquest. Després de llegir i disfrutar les quasi 200 pàgines d'il·lustracions acurades i diàlegs intrigants i misteriosos, no puc evitar pensar quan podré comprar-me els 21 volums restants que composen la col·lecció.



Si aneu a Wikipedia podreu trobar l'argument del còmic.

L'autor, Naoki Urusawa, s'havia fet famós anteriorment per la publicació d'una altra obra: Monster. Tan gran va ser l'éxit del còmic, que poc després en van fer una versió animada, de 74 capítols (després de llegir el primer volum dels Century Boys, no he pogut resistir-me a mirar un capítol animat de Monster, i ostres, sembla una història boníssima també...). Em pregunto si també faran la versió animada de 20th Century Boys. Suposo que si. No van començar també el Dr.Slump i el Son Goku a les pàgines d'una revista?

Finalment només us diré que Naoki Urusawa és més conegut a Catalunya per una història (curiosament, en van fer també versió animada) que va ser éxit a TV3:




Si, exacte! "Cinturó negre"! Aquesta història narra les aventures de Ginger Inokuma (Yawara en japonès), una jove entrenada pel seu propi avi per a ser campiona mundial de judo. El somni de la Ginger era participar a les Olimpiades de 1992!


-- Confirmat, un cop més, que a Japó ens adoren :D. A cas no sabieu que Oliver Attom (Tsuabasa), protagonista d'Oliver y Benji / Campeones... acaba al FCBarcelona? ÉS genial ! És la serie més mítica dels 80 casi! Qui no seguia les passes d'Oliver a traves del interminable camp de futbol?

.

De venta en llibreries especialitzades (i també en moltes altres!):

20th Century Boys (Nijuuseiki Shônen), de Naoki Urasawa. Planeta DeAgostini (Biblioteca Pachinco). Tomo de tapes toves.B/N, 208 a 224 págs., 7,95€